събота, 13 април 2013 г.

Каша от киселец с кротони!

Днес за първи път тази пролет хапнахме свежа, зелена храница! Направих каша от киселец с домашни кротончета. Стана много вкусна, много ми допада киселия вкус, обичам всякакви зелени манджички!
Не знам що за рецепта ще ви предложа, защото всичко е на око. И все пак ето:

Кашата:

3 супени лъжици брашно 
3-4 с. л олио и 1 с. л. масло
малко шарена сол
1 наръч киселец
2 -3 яйца

1. В мазнината разбърквам брашното и запичам за кратко.
2. Слагам нарязания киселец и разбърквам .
3. Разреждам с вода като за каша, да не е много.
4. Добавям сол ако има нужда.
5. Ври докато киселеца омекне и се посгъсти.
 6. Прибавям разбитите яйца и гася котлона.

Кротоните:

Олио и масло + шарена сол и къри в тигана. Веднага щом се загрее слагам нарязаните кубчета от филийките хляб. Бъркам. Изключвам котнола и пробърквам от време на време. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар