неделя, 21 април 2013 г.

Празнични блузки!



 Това са нашите празнични блузки! Снимах ги в доволно измачкан вид след рождения ден на Ния!
Вече отпразнумахме втория РД на нашата дъщеричка. Празникът мина бързо и много приятно, но подготовката продължи цели 3 седмици.

Исках и тримата да сме облечени с еднакви дрехи или поне блузи, а това е почти невъзможно, особено за таткото и с ограничен бюджет. Затова се спрях на варианта Направи си сам.

Избрах кексчетата, защото имам слабост към тях и са лесни за изработка. Свързвам ги с празник и са заместник на тортата, за да има къде да сложим двете свещички :)

 Първо апликирах блузката на Ния.
 После моята. Наложиха се допълнителни украси, защото при зашиването нещо се обърка и стана дупка :)

Накрая блузката на нашия такто :)

Използвах обикновени, чисто бели блузи, филц (в последствие се оказа неподходящ материал, завалва се, бих го заменила с плат) за основата на кексчето и за свещичките и една калъфка втора употреба в подходящи цветове.

Разход - около 15 лв. Резултат - оригинални, весели и атрактивни блузки за цялото семейство! Създадоха ни допълнително настроение в празничния ден!

От едно старото перде в кухнята и малко тюл направих туту поличка за Ния.
А ето и цялата и премяна за рождения ден.

4 коментара:

  1. Люляче, да ви е здрава, винаги усмихната и много палава дъщеричката ви! Да има прекрасно, пъстро,шарено и пълноценно детство! Идеята за еднаквите дрехи е страхотна, много ми хареса. Блузките са чудни! Усмивки!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравей, Много интересни неща изработваш, изглеждат ми толкова мащабни и трудоемки..на фона на моите картички..-)) Куклата е като още един член на семейството..Следя нещата ти с интерес.. А за моето предложение да ти изпратя картичка за блогогодинката.. очаквам адреса ти..( не откривам тук твоя е-мейл ,и затова очаквам ти да ми пишеш..-)) - pepinatoys@gmail.com ако желаеш .. и..Честита ви рожденичка..жива ,здрава, весела, щастлива, както и цялото ви семейство! Поздрави Пепи


    P.S.(моля те премахни "проверката с дума "от настройките на блога ,че много затруднява коментирането..)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря! Ще ти пиша на меяла.
      Не съм забелязала, че имам проверка с думи, а така ме дразнят в другите блогове :)

      Изтриване