С патладжаните нещо не се разбираме. Аз ли не знам да ги готвя, те ли ми човъркат гастрита? Кой крив кой прав не знам, но и аз веднъж им видях сметката с тази рецепта.
Домочадието поиска патладжани да яде. Аз купих, забравих в хладилника и докато им дойде реда останали половината, за нищо не стигат. Изпекох ги и ги прибавих към пълнежа на чушките.
Рецептата:
10 бр. чушки
5 патладжана - опечени на фурна с малко олио
около 100 грама маслини без костилки
2 нарязани домата
3 големи глави лук
+ 250 гр. ориз - всичко задушено в тигана
сол, чубрица, червен пипер
С добре обърканата смес се пълнят чушките и се пекат на фурна.
Няма коментари:
Публикуване на коментар