събота, 29 март 2014 г.

Раздели се с вещ, помогни на една майка!

Знаете колко много хора събират пари за лечението си! Силвия Петрова от Сопот вече е преживяла няколко мозъчни операции, но и предстоят още 4 или пет. Ще си позволя да я представя така, както го е направила нейната приятелка Борислава в групата във фейсбук.

Тя е майка и има за какво да се бори. Това, което я крепи е нейната тригодишна дъщеричка. Силвия Петрова е на 29 години и е от град Сопот. Силвия е с вродено патологично нагъване на съдове в мозъка, които като бомба със закъснител могат да "избухнат", т.е. да започнат да кървят във всеки един момент. Силвия е оперирана многократно, като за първи път на 7-годишна възраст, но без окончателно излекуване. Единственият шанс е т.нар. емболизация (безкръвно лечение), което обаче е много скъпо и непосилно за семейството на момичето. Този метод за първи път е приложен от д-р Станимир Сираков в столичната университетска болница "Св. Иван Рилски", където Силвия е закарана на 3 май 2012 в кома. Досега Силвия претърпява 4 безкръвни операции. Предстоят още 4 или 5 такива, за да имат ефект операциите, те трябва да се направят през 40 дни, за което са необходими близо 100 000 лева.
Въпреки диагнозите, страховете и безпаричието тя се бори. Много хора помагат с каквото могат, да отделиш от парите за насъщния е истинска съпричастност. Съпричастност в момент на болка към непознат човек- това е човечност.
Нека бъдем съпричастни и помогнем на Силвия да оздравее!
Групата в нейна подкрепа е отворена и всеки може да надникне вътре. Силата на мисълта и делата в подкрепа на Силвето

Един от начините за събиране на пари за нужните и операции е чрез продажба на вашите вещи (книги, дрехи, козметика, сувенири, бижута ...) като парите отиват за Силвето.

Благодаря на тези от вас, които решат да се включат!

Няма коментари:

Публикуване на коментар