събота, 5 април 2014 г.

Торта с руло ала леля Пепа!











руло дълго
2 кисели млека 4.5 %
1 заквасена сметана
4 желатина от 10 грама
2-3 банана или киви или и двете или други плодове
1 пакет чаени бисквити
1 ч.ч захар

Как се прави?
Лесно, но трябва да се спазва последователността на продуктите!

1. Вътрешната част на купата се облепя със стреч фолио, за да се обърне лесно тортата. 
2. Рулото се реже на тънки парчета и се реди в купата.
3. Млякото, сметаната и захарта се разбиват. Може и на ръка, може и за малко с миксер.
4. Желатинът се разтваря в половин чаша вода и после се слага на водна баня за се разтвори.
5. МНОГО ВАЖНО! Желътинът се прибавя при сметаната и млякото на тънка струя и се разбива добре с миксер. Трябва да става бавно, в противен случай тортата няма да се стегне!!!
6. Към крема се прибавят плодовете и се изсипва върху рулата в купата, в която ще се стегне тортата.
7. Отгоре се редят бисквитите за основа.
8. Престоява поне 4-5 часа в хладилника.


Почерпиха ме с такава торта и на другия ден леля Пепа дойде да ни направи една и за нас. Много е вкусна, но бих променила някои съставки. Бих сложила още плодове и бисквити в крема, а може би и сладко.

На Ния също хареса.

2 коментара:

  1. Моля и за инструктаж за начина на правене :) Аз, освен от съставки, имам нужда и от описание как се прави, особено по отношение на желатина, който не ми се е случвало да употребявам досега.

    ОтговорИзтриване