вторник, 25 юни 2013 г.

Кюфтенца с булгур и зеленчуци





 Тези кюфтенца станаха толкова вкусни, че ми промениха списъка за покупки. Вече ще зареждам много булгур и малко ориз! Благодарение на съседката ми открих тази вкусотия като я обогатих със зеленчуците и бакпулвера. 

Следващият път ще направя кюфтетата с грах и още нещо различно.

А ето и рецептата:

500 гр. булгур - накиснат за около 1 час
50 гр. сварен ориз - сварен
1 глава лук - нарязан на ситно
2 моркова - рендосан на ситно
1/2 тиквичка - рендосана на едро
2 яйца
1 връзка магданоз
1 бакпулвер
 сол

Всичко се разбърква в купа и с ръка се оформят кюфтенца. Тавата се намазва обилно с олио и кюфтетата се нареждат без да се допират. Като се зачервят от едната страна са готови. Ако обичате по-хрупкави кюфтенца може да ги обърнете за порозовеят и от другата страна.

Пекат се на 200 гр. с вентилатор. 

От тези продукти ми излязоха тава и половина. Пекох ги заедно на 2 нива с вентилатор като разменях местата на тавите 1 път.

Сервирах с сос от кисело мляко и чесън. Така стават още по-вкусни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар