вторник, 25 юни 2013 г.
Кюфтенца с булгур и зеленчуци
Тези кюфтенца станаха толкова вкусни, че ми промениха списъка за покупки. Вече ще зареждам много булгур и малко ориз! Благодарение на съседката ми открих тази вкусотия като я обогатих със зеленчуците и бакпулвера.
Следващият път ще направя кюфтетата с грах и още нещо различно.
А ето и рецептата:
500 гр. булгур - накиснат за около 1 час
50 гр. сварен ориз - сварен
1 глава лук - нарязан на ситно
2 моркова - рендосан на ситно
1/2 тиквичка - рендосана на едро
2 яйца
1 връзка магданоз
1 бакпулвер
сол
Всичко се разбърква в купа и с ръка се оформят кюфтенца. Тавата се намазва обилно с олио и кюфтетата се нареждат без да се допират. Като се зачервят от едната страна са готови. Ако обичате по-хрупкави кюфтенца може да ги обърнете за порозовеят и от другата страна.
Пекат се на 200 гр. с вентилатор.
От тези продукти ми излязоха тава и половина. Пекох ги заедно на 2 нива с вентилатор като разменях местата на тавите 1 път.
Сервирах с сос от кисело мляко и чесън. Така стават още по-вкусни!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар