Тути фрути номер 1
Вече изпито, божествено вкусно първо тути фрути оцеля само 2 седмици след като стана готово. Направих го от череши, вишни, пъпеш, праскови и кайсии с домашната ракиика на свекър ми.
Вишновка от вишни череши
В един трилитров буркан редувах пласт (около 2-3 пръста) плод и захар. Сложих доста плод 3/4 от буркана. Получи се толкова ароматен и плътен ликьор!!! С наситен тъмен цвят. От цял литър остана на дъното, ужас, а го правих с надеждата да стигне поне до Коледа! Прецедих плодовете и ги замразих за сладкиши и кексове, много вкусни стават.
Тути фрути номер 2
Малко къпини, круши, ябълки, праскови, вишни, смокини. Този път сложих всички плодове и после захарта на око и ракията, разбира се.
Ракията свърши, свършиха и експериментите, но мама услужливо презложи да направи още една доза с нейните запаси.
Няма коментари:
Публикуване на коментар