сряда, 19 декември 2012 г.

Хартия за опаковане- направи (нарисувай) си сама

Утре сме на рожден ден на една сладка, малка госпожица. Подаръкът пристигна преди час и се заех да изрисувам хартията за опаковане. Исках Ния да рисува както може по нея, но понеже ние (аз и баща и) още не и разрешаваме да рисува с друго освен с моливи (купувам от най-евтините боички с незнайно качество и се страхуваме от алергични реакции), а с моливите и рисунката става прекалено бледа, аз запретнах ръкави. 

Реших да го докарам като детска рисунка. Да има снежинки и елхички. Започнах с шаблоните за снежинките.

1. Изрязах кръгчета с помощта на чиния от сервиза за кафе.


2. Сгънах на 3 пъти и изрязах връхчето. После изрязах и триъгълник с връх към заоблената част.


3. Продължих да правя различни прорези, за да се получат разнообразни снежинки.4. Нарязах една домакинска гъба на малки парченца, извадих боичките и малко вода в една купичка и започнах за оцветявам с направените шаблони. 
 
5. Добавих елхичките, направо с отвора на боичките нарисувах топките и за беда реших да нарисувам елен. Опасявам се, че стана много страшен, нооо нямам втори лист. 
Това е крайният резултат!

Моля, бъдете снизходителни! Замисълът далеч надминаваше това произведение на изкуството :)))), надявам се следващият път да се справя по-добре, а защо не и да измисля начин и Ния да рисува с мен без да се цапа!

Тази идея взаимствах от Ива и и благодаря за чудесната хрумка. Остава само да потърся маркери, подходящи за деца и нямам търпение да видя какво може да ми нарисува Ния на нейната крехка възраст, без да рискувам за се изприщи или нещо друго.

5 коментара:

 1. Мира, хубави бои на Фабер Кастел струват от порядъка на 3-4 лв (е, има и по 20+лв, но ние взехме за първокласничката с 12 цвята от Метро), а флумастерите на Кохинор са до 5лв за 30 цвята във ведомствената книжарница и издържат по цяла година при нашите безкрайни рисувания и на двамата. Поне аз съм доволна като качество и досега проблеми с алергии не сме имали от тях, а вече 7-ма година все такива ползвам.

  ОтговорИзтриване
 2. Страхотна хартия се е получила, а аз все не успявам да изрежа снежинки от хартия, или поне не си ги харесвам :(

  ОтговорИзтриване
 3. Хартията е много хубава!
  Иначе за децата се запасявам с безвредна боя за хранителни цели по Великден. Една капсулка ми стига за повече от година. Разтварям ги в малки шишенца от Риванол и др. подобни. :)

  ОтговорИзтриване
 4. Здравей,Люляче!Много е приятно при теб!Чудесна хрумка е тази с хартията.Много е весела и детска.Затова и не виждам недостатъци.Тази година и моята елха е в бяло и червено(без връзка) хаха:) До скоро!Прегръдки!

  ОтговорИзтриване