понеделник, 17 юни 2019 г.

Букет за рожден ден!


 Скоро видях една декорация на цветя като балон за летене, много ми хареса! Красиво е, нестандартно, а като се направи с бонбонени цветя няма да увехне скоро, поне докато някой член на семейството не изгладнее много.

Прави се съвсем лесно. В предната публикация ви показах как се правят розичките. Нужни са някаква саксия, моливник, купа или друг подходящ по големина съд. Малко стиропор се поставя в съда и върху него се забиват клечките с цветята. Ако нямате подходяща зеленина за запълване тичате до цветарския магазин и искате да ви дадат 2-3 стръкчета. Накъсвате ги, набождате ги в стиропора. Монтирате пръчката за балон, закрепяте балона и пускате ленти от 4-те му страни. Аз фиксирах лентите с двойно залепващо тиксо.

Направих и втори вариант с червени рози няколко дни преди РД, реших в последния момент да надуя балона, за да не му се промени цвета и се оказа, че един чистник ми е преместил материалите на незнайно място. Така балонът остана без лентите отстрани и се загуби малко от завършения вид.







Няма коментари:

Публикуване на коментар