събота, 17 юни 2017 г.

Диорама "Море"



В детската градина на Ния имаше обявен конкурс за детски рисунки, апликации, колажи. Няколко дни обмисляхме с какво  да участва Ния. Предложих няколко от темите, за които скоро сме си говорели и Ния си избра да направи диорама на море.

Цялата изработка ни отне повече от седмица.

Първо започнахме с книжките за морските обитатели, имаме няколко. Наблюдавахме как изглеждат, с какво се хранят, от какво са застрашени, какво можем да направим, за да ги опазим от човешкото въздействие. Това беше най-продължителния етап, почти цяла седмица.

После се заехме с рисунките. Подбрах няколко от книжките с най-лесни за прерисуване картинки. Обсъдихме какво точно ще има в морето и на брега и рисуването започна. Аз нарисувах една рибка, другите ги нарисува сама. Доста се постара.


Следващият етап беше, докато спят децата да обвия един кашон с хартия в различни цветове. Укрепих с тиксо.

На следващия ден, докато Никола спеше използвахме спокойствието. Ния изряза морските обитатели и ги залепи. Помогнах със закрепване на конците, за да има три измерност .

После дойде ред на горната част. Островът направи от силиконов пух за пълнеж. Най-трудно и беше с морските вълни. Показах как да усуква и лепи, но и беше малко досадно. Направата на лодката и на ковчежето със съкровището върна ентусиазма й.

Ния беше отличена със специалната награда в конкурса. Беше много щастлива с грамотата си.















1 коментар: