Първата доза направих само с ягоди и в малко по-голяма тава (26 см.) Много вкусен беше, но нисичък.
Втората доза изсипах в тава с диаметър 22 см. и се получи по-добре. Сложих ягоди, банан и круша. Това имах :) в наличност. Вкусовете се допълниха много добре, стана по-вкусен от първата доза нищо, че не сложиш ядки.
Ето я рецептата, малко непроменена от оригиналната. (снимките са от втората доза) Източник
- 3 яйца
- 1 ч. чаша захар
- 1 масло (125 гр.) разтопено, но не горещо
- 1 бакпулвер (аз прекалих, сложих малко повече от няколко пакетчета и цветът на сладкиша е малко тъмен)
- 1 ванилия
- 2 с.л. прясно мляко
- 1/2 намачкан банан
- 200 гр. брашно
- 500 гр. плодове, нарязани
- канела
- 1 шепа орехи (може и без тях, но с тях е по-вкусно, аз сложих нарязани бадеми и кашу)
- пудра захар
Забъркваме тесто от продуктите в реда на изписване. Изсипваме го в намаслена и набрашнена форма (моята е с диаметър 22 см) .Оставяме само 2-3 супени лъжици от сместа.
Върху сместа слагаме орехи, канела и резенчета плодове.
Останалата смес разбъркваме с 2 сл. студена вода и леко поръсваме сладкиша.
Останалата смес разбъркваме с 2 сл. студена вода и леко поръсваме сладкиша.
Слагаме в студена фурна. Включваме на 170 градуса без вентилатор. След като сладкиша се надигне хубаво и се покрие с коричка (около 40 мин.), намаляваме на 150 и допичаме до готовност (около 20 мин.).
Още топлия сладкиш обилно поръсваме с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар