понеделник, 9 февруари 2015 г.

опит за План за 4-я рожден ден

Вълненията около предстоящия рожден ден вече започнаха.

Започвам с плануването му отсега, за да ми е по-ясно и по-лесно като дойде април месец. Не малко неща ще изработя аз, така че запретвам ръкави!

- Кого ще поканим? - Бройката на децата расте застрашително. Ще се наложи да ги ограничим до 10. Ния иска да покани цялата група от ДГ, но естествено, това не можем да си го позволим, а и в ДГ ще има торта и игри (ако госпожите решат)

- Тема на празненството! - още няма ясно изразено предпочитание от нейна страна. Скоро трябва да помисля и да и предложа 2-3 теми.

- Поканите и аксесоарите по украсата ще правя аз. Време 2-3 седмици с моето темпо.

- Торта. Ще има 2. Едната за ДГ ще е купена с картинка, по нейно желание. Другата ще е френска селска торта подобрен вариант, разбирай с плодове отгоре. Нещо такова.
- Място. В един ресторант с повече място за игра и с почти прилично меню като за деца: пица, пържени картофи, сок. На другите места предлагат чипс :(.

- Игри! - Ще ги организирам аз. Докато чакаме да се съберат всички деца. 
1. Нарисувай рожденика! Голям лист картон с очертано тяло. Задача - всяко дете да нарисува определен детайл - очи, коса, нос, уста, уши, обувки, подарък, цветя, картичка...
 Или голяма нарисувана торта разделена на толкова парчета, колкото са децата и всяко едно да украси своето парче торта.

2. Търсачи на съкровище. Дребни предмети или пък маските на слончета трябва да се открият от децата.

3. Маски на слончета, липсва хоботът. Хоботите са в балони. Детето трябва да спука балона, да вземе хобота и да прецени къде да го сложи, различават се по цвят. Маските остават подаръци за децата.

4. Разделени на два отбора. Всеки отбор пренася с дървена лъжица орехче до купа на финала. Победител е най-бързият отбор с пълна купа.

5. Вълшебната торба. В платнена торба се слагат дребни играчки - кубче, кукла, топка, дървено яйце, количка, лъжица, фиба, моливче, гривна ... и 2 шепи боб. Децата бъркат със завързани очи и трябва да отгатнат какво са взели.

6. Кегли от шишета в различни цветове. С топка се целят кеглите и се казва кои цветове са съборени или кои останали.

7. Огледало! Един отпред показва някакво движение, другите повтарят!

8. Кралю порталю!

9. Дискотека с любими ритмични песни! Това се сещам на прива виста.
https://www.youtube.com/watch?v=Q5_fPauenAI
https://www.youtube.com/watch?v=XiBYM6g8Tck
https://www.youtube.com/watch?v=1ZeEm0ikhKI
https://www.youtube.com/watch?v=iyLdoQGBchQ

Няма коментари:

Публикуване на коментар