неделя, 30 ноември 2014 г.

детски Седмичен календар!

- Мамо, вчера като бяхме на море... (разбирай лятото)
- Мамо, днес понеделник ли е? А утре на градина ли съм?
- Не, днес сме петък!.....
... и т.н. и.........

Ако имате малки деца няма как да не ви се е случвало да отговаряте на такива въпроси! Нали!

Точно това  ми е трудно да обяснявам, предпочитам да показвам и да обяснявам. За да ми е в помощ на обясненията за дните от седмицата и в помощ на Ния да се ориентира по-добре във времето направих този седмичен календар. Беше изненада за нея, правих го сама, тя се включи само с оцветяването на момиченцето, с което се отбелязва деня. Да я похваля, вече почти не излиза от контура.Всяка къща е ден от седмицата. Всички къщи от понеделник до петък са в различни цветове и различни големини.
Събота и неделя като почивни и любими дни са в един цвят и най-розовото (в момента любим цвят), което намерих и еднакви по големина. Къщите са изрязани от гумирани листи, но могат да се направят и от хартия или картон или пък да се нарисуват. На който както му е удобно!Всички елементи са лепени с двойно залепващо тиксо.

Около тях рисувах с флумастери.

Залепих на вратата с двойно лепящо тиксо и отгоре с хартиено.

В долната част залепих лента от двойно лепящото тиксо в левия и в десен край, за да може момиченцето да се движи по нея и да "посещава" всяка къща.Момиченцето го копирах от крокотак  Подлепено е с картон и както се вижда от горната снимка отзад съм залепила само в областта на главата отново картон с формата на момиченцето, за да се движи фигурата по лентата.

Всяка сутрин Ния премества момиченцето на съответния ден! Според мен този календар доста и помогна да осъзнае поредността на дните.
Kreativ

Няма коментари:

Публикуване на коментар