сряда, 27 февруари 2013 г.

Старата торта Добуш на нов глас!

Скоро правих торта Добуш. Вкусна стана, но определено не е моята торта. Спомних си, че баба често я правеше за празници. Докато подреждах блатовете си отчупих парченце и вкуса на бисквита се разнесе в устата ми. 

На следващия ден замесих тесто за блатовете, но го разточих като за сладки, дебеличко около 1 см. Получиха се най-вкусните сладки, които съм правила досега, с вкус на домашни бисквитки, но мекички. 

Ния много ги хареса, особено тези с формата на мече и зайче.

Последните от тавата направих с формата на сърчица и надписах с клечка.


 
Това е моя закъснял подарък за Свети Валентин. Всеки ден може да е ден на ЛЮБОВТА стига да си го позволим!

Рецепта:

2 яйца
1 ч.ч.захар 
1 ч.ч. олио 
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.л. сода
брашно,  колкото поеме за меко тесто (аз сложих 5 и 1/2 чаши)

Пекох на 170 градуса с вентилатор в предварително загратя фурна.

Записвам си рецептата за блата в любимите рецепти, но за сладки. 

Тортата ще я направя пак, но с крем от заквасена сметана и плодове. Това ще е моята интерпретация на торта Добуш.

Няма коментари:

Публикуване на коментар